French Macarons


ΥΛΙΚΑ

250 gr. πούδρα αμυγδάλου
350 gr. ζάχαρη άχνη
8 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
150 gr. διπλοαλεσμένη ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ την πούδρα αμυγδάλου και την ζάχαρη άχνη έως ότου διαλυθούν τυχόν κόμποι και στη συνέχεια τα κοσκινίζετε καλά και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.

2. Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα ασπράδια και το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνετε τη ζάχαρη και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

3. Χτυπάτε καλά τη μαρέγκα μέχρι η υφή της να γίνει σατινέ και να σχηματίζονται κορυφές.


4. Ρίχνετε την μαρέγκα μέσα στο μπολ με την πούδρα αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις, ώστε να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της. Όταν δείτε ότι δεν υπάρχουν τυχόν κόμποι από πούδρα αμυγδάλου τότε το μείγμα σας είναι έτοιμο.


5. Στρώνουμε σε λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ξεκινάμε να δημιουργούμε τα macarons με διάμετρο περίπου 5 εκατοστά. Προσέχουμε ανάμεσα στα macarons να υπάρχει κενό περίπου 3-5 εκατοστά. Εφόσον έχουμε δημιουργήσει όλα μας τα macarons τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.


6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC στον αέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Μόλις περάσουν  πέντε λεπτά ανοίγουμε το φούρνο να φύγει ο ατμός. Αφού βγουν τα macaron προσέχουμε η κάτω πλευρά τους να είναι μαλακή. Αν δείτε ότι είναι σκληρή στο επόμενο ταψί μειώνουμε το χρόνο ψησίματος 2-3 λεπτά.

7. Αφού κρυώσουν με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι εσείς προτιμάτε. Μπορείτε να τα γεμίσετε είτε με πραλίνα, είτε με μαρμελάδα, είτε με φυστικοβούτυρο, είτε με παγωτό, κτλ. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο