ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ

100-150 ml ηλιέλαιο
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Για το σιρόπι

550 gr. ζάχαρη
350 ml νερό
1 στικ κανέλας
ξύσμα από λεμόνι


Εκτέλεση

1. Παίρνουμε ένα από τα φύλλα κρούστας και στο κέντρο του βάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου λίγο ηλιέλαιο και στο γύρω-γύρω του φύλλου νερό.

2. Έπειτα διπλώνετε το φύλλο στη μέση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζουμε ηλιέλαιο στο κέντρο και νερό στο γύρω-γύρω.

3. Στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

4. Αφού ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα κρούστας ετοιμάζετε το σιρόπι. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και περιμένετε μέχρι να βράσει. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει καλά.

5. Τηγανίζετε τα ρολάκια και μόλις βγουν από το τηγάνι τα ρίχνετε στο κρύο σιρόπι μέχρι να ποτιστούν καλά. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με όλα τα ρολάκια.  

6. Σερβίρετε με λίγο τριμμένο καρύδι. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο