ΜΗΛΟΠΙΤΑ 


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

1 1/3 φλιτζάνια φαρίνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη  
1 φλιτζάνι Βιτάμ
1 αυγό
1 μπέϊκιν

Για τη γέμιση

3 μήλα τριμμένα
1 κ.γ. κανέλα
5-6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλιτζανάκι καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

1. Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά το Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά. 

2. Έπειτα προσθέτουμε το ένα αυγό και αφού ανακατευτεί καλά ρίχνουμε στο μείγμα και το μπέϊκιν. 

3. Τέλος προσθέτουμε σιγά - σιγά και τη φαρίνα.

Για τη γέμιση

1. Σε ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και τα καρύδια προαιρετικά. 

Για την προετοιμασία πριν το ψήσιμο

1. Παίρνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και αφού το απλώσουμε καλά το αλευρώνουμε.

2. Έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα τα 2/3 της ζύμης και πιέζουμε καλά.

3. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μπολ με τη γέμιση και το ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη και απλώνετε καλά.

4. Με το 1/3 της ζύμης που έχει περισσέψει φτιάχνετε την ''κορυφή'' της μηλόπιτας. Αλευρώνετε καλά τη ζύμη και στη συνέχεια την τρίβετε στον τρίφτη πολύ καλά. Προσπαθήστε να καλύψετε όλη την περιοχή με τα μήλα για να ψηθεί καλύτερα.

Ψήσιμο και Διακόσμηση

1. Ψήνετε στους 180oC στον αέρα για 30-40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μέχρι το πάνω μέρος της μηλόπιτας να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

2. Αφού βγει και έχει κρυώσει καλά πασπαλίζετε με λίγη άχνη και λίγη κανέλα. Κόβετε σε κομμάτια... 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο