Birthday Ideas

SWEET HARTS


ΥΛΙΚΑ

κουβερτούρα
αλμυρά κρακεράκια σε σχήμα καρδιάς
χρωματιστή τρούφα
λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  και στη συνέχεια, αφού έχει λιώσει καλά, την ρίχνεται σε ένα μικρό ταψάκι (ανάλογα την ποσότητα της κουβερτούρας που έχετε λιώσει). 

Υ.Γ. Προσπαθήστε το πάχος της κουβερτούρας να είναι αρκετά λεπτό.


2. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα κρακεράκια σε σχήμα καρδιάς σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών. Μην ξεχνάτε πως κάθε κρακεράκι πρέπει να το πιέζεται ελάχιστα μέσα στη σοκολάτα. 


3. Ρίχνετε την χρωματιστή τρούφα σε όλο το ταψί και κυρίως έξω από τα κρακεράκια.
Έπειτα λιώνετε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού έχει κρυώσει ελάχιστα την βάζετε μέσα σε ένα κορνέ και γεμίζετε το εσωτερικό της ''καρδιάς'' .

Υ.Γ. Για καλύτερη εμφάνιση μπορείτε να πάρετε από κάποιο κοντινό σας κατάστημα τρούφα σε σχήμα καρδιάς και να την βάλετε στο κέντρο από το κρακεράκι. 


4. Βάζετε το ταψάκι σας στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί και αφού έχει κρυώσει η σοκολάτα καλά την βγάζετε από το ψυγείο και την  κόβετε σε κομματάκια. 


OREO ICE-CREAM

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο OREO μπισκότα
γάλα
κυπελλάκια παγωτού ή μικρά χάρτινα ποτηράκια 
ξυλάκια παγωτού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σπάστε τα OREO μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίξτε τα μέσα στα μπολάκια που έχετε επιλέξει.


2. Τοποθετείτε ένα μικρό ξυλάκι παγωτού στο κέντρο από το μπολάκι και ρίχνετε μέσα σ' αυτό το γάλα. ( προτιμήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή ακόμα καλύτερα γάλα αμυγδάλου )  


3. Χωρίς να έχετε βγάλει το περιεχόμενο από το μπολάκι, το τοποθετείτε στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες και στη συνέχεια αφαιρείται το παγωτό από το κυπελλάκι. 


OREO LOLLIPOPS


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο OREO μπισκότα
λευκή σοκολάτα
χρωματιστή τρούφα
ξυλάκια για γλειφιτζούρια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε το OREO μπισκότο στη μέση, ξεχωρίζοντας το ένα μπισκότο από την κρέμα και αφού έχετε λιώσει μία μικρή ποσότητα λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί βάζετε ελάχιστη στο κέντρο του μπισκότου και και '' κολλάτε '' το ξυλάκι.  

2. Έπειτα κλείνετε το μπισκότο και πιέζετε καλά. Περιμένετε λίγη ώρα μέχρι η σοκολάτα στο εσωτερικό του μπισκότου στεγνώσει.


3. Αφού έχετε λιώσει τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί βουτάτε το OREO μπισκότο μέσα στη σοκολάτα έως ότου καλυφθεί ολόκληρο.


4. Μόλις βγάλετε το μπισκότο από τη λευκή σοκολάτα το βουτάτε κατευθείαν μέσα στη χρωματιστή τρούφα μέχρι να καταληφθεί ολόκληρο. Αφήνετε τα OREO μπισκότα να στεγνώσουν και σερβίρετε. 


MARSHMALLOW LOLLIPOPS


ΥΛΙΚΑ

marshmallow (ζαχαρωτά)
κουβερτούρα
χρωματιστή τρούφα
καρύδι
λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε στη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

2. Καρφώνετε ένα ξυλάκι από γλειφιτζούρι στο κέντρο του marshmallow.

3. Βουτάτε τα marshmallow μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.

4. Αφού το μεγαλύτερο μέρος του marshmallow καλυφθεί από την κουβερτούρα το βουτάτε μέσα στην χρωματιστή τρούφα ή στο καρύδι ή με ένα πιρούνι το δημιουργείτε σχέδια με την λευκή σοκολάτα.

POCKY


ΥΛΙΚΑ

αλμυρά κρακεράκια
αλμυρά μπαστουνάκια
κουβερτούρα
χρωματιστή τρούφα
ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε μέσα το μισό κρακεράκι.


2. Βουτάτε το κρακεράκι με την σοκολάτα μέσα στην χρωματιστή τρούφα.
Τέλος βάζετε προαιρετικά τα κρακεράκια μέσα σε χρωματιστά σακουλάκια για μια καλύτερη εμφάνιση.

Υ.Γ. Μπορείτε να πάρετε λίγη κρυσταλλική  ζάχαρη και με χρώμα ζαχαροπλαστικής να την χρωματίσετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αντικαταστήσετε την χρωματιστή τρούφα.   


PIZZA PINWHEELS



ΥΛΙΚΑ

ζύμη για πίτσα
σάλτσα τομάτας ή κέτσαπ
τριμμένο κασέρι 
πεπερόνι
( αλλαντικά που επιθυμείτε ) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε τη ζύμη για πίτσα στο σχήμα που θέλετε.

2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα τομάτας ή την κέτσαπ πάνω στη ζύμη.

3. Ρίχνετε πάνω στη σάλτσα το κασέρι το πεπερόνι και τα άλλα αλλαντικά που έχετε επιλέξει. 

4. Τυλίγετε σε κυλινδρικό σχήμα και αφαιρείτε τις άκρες. 

5. Κόβετε τον κύλινδρο σε κομμάτια περίπου 2-3 δάχτυλα.

6. Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στην μεσαία σχάρα στους 180οC στον αέρα για όσο χρειαστεί. 











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο