CHEESE CAKE
(by Theofania)


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα DIGESTIVE
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο (200 gr.) τυρί κρέμα
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
350 gr. μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.


2. Το απλώνουμε, το πιέζουμε καλά μέσα σε ένα σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο.


3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο γάλα.

4. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει (περίπου 30-45 λεπτά) 


5. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την μαρμελάδα και ανοίγουμε τη φωτιά.

6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το λικέρ με το κορν φλάουερ και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη μαρμελάδα. Αφήνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει και να δέσει.    


7. Μόλις κρυώσει λίγο το βάζουμε πάνω στο γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο