ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 1 1/3 φλιτζάνια φαρίνα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι Βιτάμ 1 αυγό 1 μπέϊκιν Για τη γέμιση 3 μήλα τριμμένα 1 κ.γ. κανέλα 5-6 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. κονιάκ χυμό από 1/2 λεμόνι 1 φλιτζανάκι καρύδια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη ζύμη 1. Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά το Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά. 2. Έπειτα προσθέτουμε το ένα αυγό και αφού ανακατευτεί καλά ρίχνουμε στο μείγμα και το μπέϊκιν. 3. Τέλος προσθέτουμε σιγά - σιγά και τη φαρίνα. Για τη γέμιση 1. Σε ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. 2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και τα καρύδια προαιρετικά. Για την προετοιμασία πριν το ψήσιμο 1. Παίρνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και αφού το απλώσουμε καλά το αλευρώνουμε. 2. Έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα τα 2/3 της ζύμης και πιέζουμε καλά. 3. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μπολ με τη γέμιση και το ρίχνουμε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου