Εύκολα και γρήγορα πιτσάκια


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Για την γέμιση

κόκκινη σάλτσα ή κέτσαπ
λίγο τριμμένο κασέρι
ένα ψιλοκομμένο λουκάνικο ή λίγο σαλάμι της επιλογής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι. Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20', σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγετε την ζύμη με ένα πλάστη και με ένα ποτήρι κόβετε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια. Στη συνέχεια την τοποθετείτε σε φόρμες για cupcake.


2. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε την κόκκινη σάλτσα ή την κέτσαπ πάνω στη ζύμη και με ένα πινέλο την απλώνετε σε όλη της την επιφάνεια. 


3. Βάζουμε όσο τριμμένο κασέρι επιθυμούμε πάνω από την ζύμη.



4. Τέλος τοποθετούμε πάνω από το κασέρι το ψιλοκομμένο λουκάνικο ή το σαλάμι.



5. Ψήνετε για 15' στους 180 C'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο