ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


ΥΛΙΚΑ

250 gr. νιφάδες βρώμης
150 gr. σουσάμι αποφλοιωμένο ωμό
100 gr. αμύγδαλο φιλέ ωμό
150 gr. ηλιόσπορος ωμός
150 gr. κράμπερι
50 gr. γκότζι μπέρι
350 gr. καραμέλα σε σκόνη
100 gr. σταγόνες κουβερτούρας μίνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κ.γ. (κοφτό) κανέλα σε σκόνη
πολύ λίγο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Σ' ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας το σουσάμι, το αμύγδαλο φιλέ, τον ηλιόσπορο, τα κράμπερι, τα γκότζι μπέρι, τις σταγόνες κουβερτούρας και αναμιγνύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην σκόνη καραμέλα και το μείγμα αυτό το τοποθετούμε στο μίγμα των δημητριακών-ξηρών καρπών. Αναμιγνύουμε επίσης πολύ καλά.

Σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί (π.χ. το μεγάλο τετράγωνο της κουζίνας) στρώνουμε μία λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια του χωρίς να το πιέζουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κάπως και το κόβουμε σε επιθυμητά μεγέθη όσο ακόμα είναι ζεστό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο